Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс на първо четене, целящи по-строги

...
Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс на първо четене, целящи по-строги
Коментари Харесай

Строги мерки срещу незаконната сеч, наказание затвор! Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс!

Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс на първо четене, целящи по-строги ограничения против противозаконната сеч, осведоми БГНЕС, представено от Народоосвободителна въстаническа армия.

Направените оферти имат за цел повишение на успеваемостта на наказателното произвеждане при осъществяване на закононарушения, засягащи горския фонд и тяхната предварителна защита. Със законопроекта се цели повишение на каузи на завършилите административнонаказателни производства и увеличение размера на наложените административни санкции за нарушавания в горите.

Една от плануваните в проектозакона наказания е, който сече, събира, добива, взема или извозва каквито и да било дървета или елементи от тях, в това число отсечени или паднали, когато предметът на закононарушението или нанесените вреди са на стойност над една минимална работна заплата, се санкционира с отнемане от независимост до 6 години и с санкция от 1000 до 20 000 лева

Друга глоба, която се предлага, е който без позволение убие или улови малък дивеч, когато предметът на закононарушението или нанесените вреди са на стойност над една минимална работна заплата, се санкционира с отнемане от независимост до 6 месеца или с пробация до 1 година и с санкция от 300 до 500 лева

По време на дебата Крум Зарков от Българска социалистическа партия разяснява, че се прави опит да се вкара наказателна отговорност за лица, които преди този момент са били осъдени по административен ред.

„ Поставят се повече въпроси от страна на вносителите, в сравнение с вземат решение проблеми. Дали те няма да доведат до едновременна наказателна и административна отговорност. Подкрепяме концепцията и сме подготвени да отворим дебата за противозаконната сеч, само че ще се въздържим от поддръжка на тези текстове “, добави Зарков.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР